Vælg dit land eller din region.

Close
Log ind Tilmeld E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

APEC: TI synes sideløbende at lave ac-dc chip med 15mW stand-by

TI-TPS7A78-ac-dc

"Denne enhed opnår den bedste balance mellem høj effektivitet og ultra-lav støj, mens den krymper strømforsyningsstørrelsen, hævder den med en vis begrundelse - selvom den har en stor kondensator

Kaldte TPS7A78, det er en meget avanceret udnyttelse af den årtier gamle kapacitive dråberteknik, som bruger seriens impedans af en kondensator ('Cs' i dette tilfælde) ved netfrekvens for at "miste" meget af netspændingen uden reelt effekttab (ved prisen på en uheldig effektfaktor).

Til denne gamle ide øger det effektiviteten og tilføjer regulering med en styrbar frontdiode for aktiv hovedstik-lukning - påfyldning af en reservoar kondensator (Cscin), der føder en 4: 1 switched kondensator spændings-trin ned - til trin-up udgangsstrøm. På output er en traditionel LDO lineær regulator.


TI-TPS7A78-ac-dc-block"Reaktansen af ​​Cs sætter den maksimale AC-ladestrøm, der bruges til at oplade den rettede AC-spændingskondensator [Cscin]", sagde firmaet. "4: 1-switch-kapsstadiet har den virkning at reducere indgangsstrømmen med 1/4. Overspændingsmodstandene [Rs] bruges til at begrænse indgangsstrømmen til enheden. R'er kan også bruges til at beskytte enheden mod overspændingsstrømme i forbindelse med TVS [transient spændings suppressor] eller MOV [metal oxide varistor]. "

Samlet specifikationer er:

Med udgangen mellem 3,4V og 5V styres den aktive ensretter for at opretholde en 600mV dråbe over LDO (over både belastning og temperatur) for at minimere strømforbruget - så hvis udgangen er indstillet til 4V, sikrer ensretteren 4,6V opretholdes på reservoiret / LDO-indgangen.

For udgangsspændinger mellem 3,4V og 1,25V opretholdes den aktive ligner en fast 4V på reservoiret.

Hvis der opdages en overspænding (> 5,75V) på udgangen - fjernes pludselig en tung belastning fra udgangen - et beskyttelseskredsløb stopper afbryderkondensatorafsnittet, indtil overskuddet på LDO-indgangskondensatoren er blevet brugt. Dette er højst sandsynligt at komme i aktion, når udgangen er indstillet til 5V - 5,75V-tærsklen ligger tæt på 5.6V, at den styrede ensretter skal opretholdes på LDO-indgangen.

Når ac ikke er tilgængelig, er der mulighed for at levere strøm fra en DC-kilde til reservoir kondensator tilslutningsstiften. Kontroller databladet for nogle advarsler omkring denne indstilling - hvoraf det ene kun kan bruges med udgangsspændinger op til 3,3V.

Udgangsstrømbegrænsning er tilvejebragt, sikkerhedskopieret af termisk beskyttelse, hvis overbelastningen eller kortslutningen fortsætter.

Til fordel for en mirocontroller, der drives af chippen, er der to informationsnåle til rådighed: Strømafbrydelse er en åben drænstift, der viser, at indgangen vekselstrømmen falder. Power-good er en open-drain-pin, der viser, at produktionen er steget over 92% af den tilsigtede værdi (med 2% hysterese, når den falder).

Efter en termisk overbelastning slukkes udgangen igen, når enheden køler tilstrækkeligt.

Absolutte maksimale spændinger er 30V på AC-indgange og 30V på reservoiret - selv om sidstnævnte falder til 24V, når det er pløjet med DC. Op til 3A er kort tilladt fra AC-indgange til reservoiret. Max output er 120mA i fuldbro, 60mA i halv).

En mulig applikation er at drive intelligente målere, hvor TPS7A78 ifølge TI ifølge forskrifterne "i modsætning til typiske AC- og DC-strømløsninger ikke kræver ekstern magnetik, hvilket gør det til et yderst valg til e-metering applikationer ved at gøre det mere modstandsdygtigt mod modstand. Det opfylder IEC 61000-4-8 standard, der kræves af applikationer som elektronisk måling. "

En app notat 'Cap drop off-line forsyning til e-meter', Der beskriver et kredsløb, der leverer 3,3 V (50mA minimum) fra 90 - 265Vac. Effektiviteten er 53% ved 120Vac i 50mA ud.

Det kan også opfylde krav til elektromagnetisk kompatibilitet ved brug af TPS7A78, læs den korte artikel "Sådan laver du en simpel ikke-magnetisk AC / DC-strømforsyning." "

TPS7A78 leveres i en 14pin, 5 x 6.5mm TSSOP.