Vælg dit land eller din region.

Close
Log ind Tilmeld E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Udgifter til halvfabrikataudstyr forventes at falde 14% i år og vokse 27% næste år

På grund af en afmatning i hukommelsessektoren markerer nedgangen i 2019 slutningen af ​​en treårig vækstkørsel for fab udstyrsudgifter.

I de seneste to år tegnede hukommelsen sig for en årlig andel på ca. 55% af alt udstyr, og en andel forventes at falde til så lavt som 45% i 2019, men igen til 55% i 2020, anførte SEMI.

Med hukommelse, der repræsenterer en stor størrelse af de samlede udgifter, påvirker eventuelle udsving i hukommelsesmarkedet det samlede udstyrsudgifter.


SEMIs gennemgang af fabudstyrsudgifterne med halvår viser, at høje lagerbeholdninger og svækkelsesbehov førte til et større end forventet fald i DRAM og NAND (3D NAND) i sidste del af 2018, hvilket reducerede hukommelsesudgifterne med 14%.

Den nedadgående tendens forventes at fortsætte i første halvdel af 2019, hvor hukommelsesudgifterne falder med 36%, selv om hukommelsesudgifterne kan genopstå 35% i andet halvår.

Foundry er den næststørste sektor efter hukommelse for fab udstyrsudgifter. I de seneste to år var den årlige andel fra 25% til 30% om året. I 2019 og 2020 forventes den årlige andel at holde fast på ca. 30%, bemærkede SEMI.

Og mens støberier typisk svinger mindre end hukommelsessektoren i udstyrsudgifter, er de ikke immune over for forskydninger på markedet.

Som følge af faldet i hukommelsen faldt udgifterne til støberedskaber med 13% i anden halvdel af 2018 fra første halvår, siger SEMI.